TRAIL DES ECRINS VAN 15 TOT 19 JUNI

Het weekend

 

Het Trailweekend is een intiatief van Marc van Dijk van Trailrunshop.com en Jantiene Hannessen van AltijdSporten.nl. Beiden hebben een grote passie voor het trailrunnen. Daarnaast zijn Marc en Jantiene groot fan van het Parc des Ecrins dat in het zuiden van Frankrijk ligt. We willen jou graag kennis laten maken met dit gebied met de unieke en autentieke Grand Trail des Ecrins!

 

 

De wedstrijd

 

De Grand Trail des Ecrins is een bijzondere wedstrijd door het adembenemende landschap in het hart van de Ecrins. Dit gebied staat bekend als het ruigste deel van de Alpen van West Europa. De trail is goed georganiseerd en wordt gedragen door een enthousiast team dat de mooiste paadjes kent en waarbij je diep de bergen in gaat. Tijdens de 10e editie hebben wij een speciaal arrangement voor jou gemaakt.

 

Tijdens deze sportreis van 4 nachten dompelen we je helemaal onder in de waanzinnige natuur, je wordt goed verzorgd in een comfortabel mountainhotel en kun je deelnemen aan één of zelfs twee gave races! Ga je mee? Bij de prijs is een startbewijs inbegrepen!

De lokatie

 

Zeer gevarieerd met oude tradities

Het Mountainhotel ligt in Puy Saint Vincent. Nog geen 10 minuten rijden vanaf de start van de wedstrijden. Het ligt in een klein departement dat valt binnen de regio Provence-Alpes Cote d’Azûr. De Hautes-Alpes profiteert mee van het zonnige mediterrane klimaat vanuit de Cote d’Azûr, maar is wel degelijk een berggebied met wild-waterrivieren, smalle dalen en kloven, hoge toppen en gletsjers. Het is dunbevolkt en van oudsher één van de armste departementen van Frankrijk.

 

Natuurschatten

Een groot deel van de  Hautes-Alpes bestaat uit de twee bekende natuurgebieden 'Parc National des Ecrins' en 'Parc du Queyras'. Deze unieke natuur herbergt een diversiteit aan zeldzame flora en fauna, bossen, gletsjers en bergtoppen tot wel 4102 meter hoogte (Barre des Ecrins). De mogelijkheden om deze natuurschatten te bekijken zijn onuitputtelijk. In Vallouise vind je een ‘Maison du Parc’ met documentatie en museumstukken betreffende het Parc National des Ecrins.

Zon!

 

De Hautes-Alpes profiteert mee van het zonnige mediterrane klimaat vanuit de Cote d’Azûr en kan daardoor op zo’n 300 dagen zon per jaar rekenen!

 

Adres

 

Mountainhotel Saint Roch

Les Prés

05290

Puy Saint Vincent 1400

Frankrijk

 

 

Programma 2017

 

DONDERDAG 15 JUNI

Aankomstdag*

 

VRIJDAG 16 JUNI

Rustig acclimatiseren en een trail door het gebied voor de liefhebbers

 

ZATERDAG 17 JUNI: Racedag 1

Speciaal voor deze jubileum editie wordt er in de ochtend voor het eerst een Vertikal KM georganiseerd vanuit Pelvoux-Vallouise. 3.5 km met 1000+ hoogtemeters. Je kunt ook meedoen met de Valloisette van 14km en 450 hoogtemeters. Voor kinderen zijn er in de middag wedstrijden.

 

ZONDAG 18 JUNI: Racedag 2

Vandaag kun je meedoen met de Trans'Ecrins van 57 Km en 3300hm, De Trail des Ecrins van 34 Km en 2100hm en de Fournel van 23 Km en 1200hm.

 

MAANDAG 19 JUNI

Vertrekdag*

 

*Boek snel voor de laagste prijs je vlucht op Transavia.com. Van Amsterdam naar Turijn. Vanaf hier kun je met een bus rechtstreeks naar Briancon rijden (ongeveer 2 uur a €25. Daar halen wij je op)

 

 

Inschrijven

 

Inschrijven Trailweekend - Trail des Ecrins 2017

Leuk dat je mee gaat met ons Trailweekend in Parc des Ecrins! Deze is van 15 t/m 19 juni 2017. We willen je vragen om het formulier zorgvuldig in te vullen, wat je bereikt via de volgende link: http://trailrunweek.nl/trailweekend/inschrijving

 

CONTACT

Scarabee Events

Kerverijplein 32

5554 CX Valkenswaard

The Netherlands

 

Tel.:+31 40 207 00 32

E-mail: info@scarabee-sports.nl